Konditora palīgs (640 st.)
Konditora palīgs veic darba uzdevumus konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā atbilstoši konditora norādījumiem, veic izejvielu un produktu pirmapstrādi, sagatavo darbam inventāru, iekārtas, gatavo konditorejas starpproduktus un izstrādājumus, ievērojot receptūras. Strādā konditorejas cehos un ēdināšanas uzņēmumos, kur gatavo konditorejas izstrādājumus.
Esi kompetents šajā jomā, bet Tev nav dokumenta, kas to pierāda? Ir iespējams pieteikties arī tikai eksāmenam un iegūt profesionālās kvalifikācijas apliecību 1 dienas laikā. Vairāk: "
Profesija 1 dienas laikā"
Mācību ilgums: 640 stundas
Izsniedzamais dokuments: Profesionālās kvalifikācijas apliecība (3. prof.kval.līm.)
Kursa programma:
Mūžizglītības kompetenču moduļi - Sabiedrības un cilvēka drošība (1. un 2. līmenis)
- Zaļās prasmes
Profesionālo kompetenču moduļi
- Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
- Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
- Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
- Ražošanas darba organizācija (1. līmenis)
- Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
- Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
- Konditorejas izstrādājumu gatavošana (1. līmenis)
- Krēmu un desertu gatavošana (1. līmenis)
- Maizes gatavošana un cepšana (1. līmenis)
- Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
- Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas
Kvalifikācijas prakse Konditora palīga prakse
Valsts noslēguma pārbaudījums
Kursa mērķis:
Izglītības procesa rezultātā sagatavot konditora palīgu, kurš pilda darba uzdevumus konditorejas vai ēdināšanas uzņēmumā atbilstoši konditora norādījumiem – veic izejvielu un produktu pirmapstrādi, sagatavo darbam tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu, gatavo konditorejas starpproduktus un izstrādājumus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās dokumentācijas nosacījumus.
Detalizētāku informāciju par apmācību izmaksām, laiku, pedagogiem un citām niansēm uzzināsi konkrētā filiālē.
Šobrīd kursu iespējams apgūt šādās Latvijas pilsētās:
Jūsu ieguvumi:
- Racionāli organizēt darba vietu, ievērojot darba drošības, ekspluatācijas un aizsardzības noteikumus darbā ar ēdināšanas uzņēmuma aprīkojumu;
- Ievērot higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā, darba un personīgo higiēnu;
- Spēt noteikt izejvielu kvalitāti;
- Sagatavot izejvielas un pusfabrikātus ražošanas procesam;
- Gatavot sāļos pildījumus un sausos apdares pusfabrikātus;
- Gatavot rauga un smilšu mīklas pusfabrikātus;
- Ievērot produktu termiskās apstrādes un uzglabāšanas prasības;
- Gatavot un noformēt konditorejas izstrādājumus u.c.