Pavāra palīgs ir ēdināšanas uzņēmuma darbinieks, kas veic izejvielu un pārtikas produktu pirmapstrādi, gatavo starpproduktus, ēdienus un piedevas, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, pavāra norādījumus un uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības. Sagatavo ražošanai tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu, prot strādāt komandā.
Kursa programma:
Profesionālie mācību priekšmeti:
Sabiedrības un cilvēka drošība
Zaļās prasmes
Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
Ražošanas darba organizācija
Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
Maizes gatavošanas un cepšanas pamati
Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
Pavāra palīga prakse
Profesionālās kvalifikācijas eksāmens