background
Aktualitātesarrow
Eksāmens pavāriem - prasmju apliecinājums un panākumu priekšnoteikums.

Eksāmens pavāriem - prasmju apliecinājums un panākumu priekšnoteikums.

08.11.2016

Piektdien, 28.oktobrī, Jēkabpils filiālē savu profesionālo prasmi pierādīja trīs pavāri. Savā profesijā viņi strādā dažādu laiku - kāds desmit gadus, bet kāds - jau visus trīsdesmit, bet nevienam no viņiem nebija diploma, lai varētu pierādīt savu kvalifikāciju. Eksāmena praktiskā daļa norisinājās zemnieku saimniecības “Avotiņi” kafejnīcā “Lauku šiks”, kas Jēkabpilī ir populāra ar savu mājīgo interjeru un gardo virtuvi. Ārpusformālos eksāmenus uz Jēkabpili kārtot brauc no visiem Latvijas novadiem un no dažāda veida ēdināšanas uzņēmumiem.

“Tavu nākotni nosaka tava RĪCĪBA”

Stīvs Čandlers

 

Piektdien,28.oktobrī, Jēkabpils filiālē savu profesionālo prasmi pierādīja trīs pavāri - Inga, Jānis un Vladimirs. Savā profesijā viņi strādā dažādu laiku,- kāds desmit gadus, bet kāds - jau visus trīsdesmit, bet nevienam no viņiem nebija diploma, lai varētu pierādīt savu kvalifikāciju.

Strādājot pieaugušo izglītības nozarē, ir brīži, kad apzinies sava darba nozīmību. Tie ir mirkļi, kad eksāmenu kārtojošais klients pārsteidz ar savu profesionālo varēšanu, perfekto attieksmi pret produktu un darba vidi. Šis bija šāds gadījums.


Degustējot sagatavotos ēdienus, eksāmenu komisijas locekļi -Anita Eglīte, Ilze Svētiņa, Centis Pormalēns - izteica savus vērtējumus, aizrādījumus, ieteikumus, bet, kad eksāmens bija  galā, tad sākās pieredzes apmaiņa.  Tādējādi eksāmens  bija ne tikai formāla zināšanu pārbaude, tā bija dalīšanās ar savu pieredzi, darba paņēmieniem, profesijas knifiem.


Ārpusformālos eksāmenus uz  Jēkabpili kārtot brauc no visiem Latvijas novadiem un  no dažāda veida ēdināšanas uzņēmumiem. Ir interesanti dzirdēt kuģa pavāru stāstījumu par darbu kambīzē, nenovērtējama ir ziemeļu valstīs un vecajā Eiropā strādājošo pavāru darba pieredze. Tā ir informācija, kas motivē neapstāties savā izglītībā.


Tie, kas kārto ārpusformālo eksāmenu  jebkurā  profesijā, vairāk vai mazāk strādā savu  sirdsdarbu, bet iegūtais diploms ir kā punkts uz “i” vai, kā teiktu Mārtiņš Rītiņš – “Kas var  būt labāks par šo?”

Eksāmena praktiskā daļa norisinājās zemnieku saimniecības  “Avotiņi” kafejnīcā “Lauku šiks”, kas Jēkabpilī ir populāra ar savu mājīgo interjeru un gardo virtuvi. Paldies, par sadarbību.


Filiāles vadītāja: I.Vilcāne




atpakaļ